Bøger / faglitteratur / biografier

Storm P. : en biografi


Beskrivelse


Om multikunstneren Robert Storm Petersen (1882-1949), der fik prædikatet "Danmarks morsomste mand", men som også var en sky alvorsmand med store kunstneriske ambitioner.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2017

af

af

Louise Hede

d. 10. okt. 2017

Multikunsteren Storm P. regnes for en af Danmarks mest fremtrædende kulturpersonligheder. Forfatter Peter Borbergs længerevarende interesse i kunstneren, har affødt denne omfattende biografi om Storm P. - fra fødsel til død. For læsere med interesse for Storm P.s liv og karriere.

Kunstneren Robert Storm Petersen, bedre kendt som Storm P., er en af Danmarks mest fremtrædende personligheder. Forfatter Peter Borberg har studeret mange kilder om Storm P., for at skrive en samlet biografi om multikunsteren. Biografien fortæller om Storm P.s karriere og privatliv kronologisk, fra fødslen i 1882 til hans død i 1949. Indeholder forord af Borberg, kommentarer til kilderne i de enkelte kapitler bagerst i bogen, og liste over anvendt litteratur. Indeholder desuden også tegninger, illustrationer og billeder igennem hele bogen.

Grundig og omfattende researchet bog, hvor det er tydeligt at forfatteren har en reel interesse for Storm P. Lækker bogdesign, hvor der er blevet kælet for detaljerne. Virkelig flot og god biografi, som indtil nu har manglet om den danske kunster.

Tidligere biografi om Storm P. findes med Storm P. - klovnen i klunkestuenDen store Storm P. bog, den er dog ikke lige så omfattende som nærværende bog. For en samling med Storm P.s tegninger m.m. findes Den store Storm P. bogTidligere biografi om Storm P. findes med Storm P. - klovnen i klunkestuen, den er dog ikke lige så omfattende som nærværende bog. For en samling med Storm P.s tegninger m.m. findes .


Kristeligt dagblad

d. 27. okt. 2017

af

af

Kristian Østergaard

d. 27. okt. 2017


Politiken

d. 25. nov. 2017

af

af

Søren Vinterberg

d. 25. nov. 2017


Weekendavisen

d. 10. nov. 2017

af

af

Lars Bukdahl

d. 10. nov. 2017


Personalhistorisk tidsskrift

2018

af

af

Jørgen Mikkelsen (f. 1959-06-17)

2018