Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stormflod


Beskrivelse


Tenna på 14 år går op i miljø og bæredygtighed, men føler sig alene med det. I gruppen @grønklode finder hun fællesskab og mod - og måske sig selv? Velegnet fra ca. 12 år og op.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2020

af

af

Julie Arndrup

d. 30. okt. 2020

Tenna på 14 år går op i miljø og bæredygtighed, men føler sig alene med det. I gruppen @grønklode finder hun fællesskab og mod - og måske sig selv? Velegnet fra ca. 12 år og op.

Tenna bor i en mindre by i Vestjylland og føler sig meget alene med sin interesse for klimaet, og hvordan vi passer på kloden. Hun samler skrald på stranden og har ikke rigtig nogen venner. De andre i klassen synes hun overreagerer og tager det for tungt, men heldigvis har hun god opbakning fra sin mor. Ved et tilfælde finder Tenna gruppen @grønklode, hvor unge på hendes egen alder arbejder for at gøre miljøproblemerne synlige og engagere flere folk i at beskytte kloden. Her finder Tenna fællesskab og sine egne ben at stå på. Hun finder også rigtig gode venner og modet til at stå ved sine holdninger og tale højt om dem. Langsomt engageres lokalsamfundet, og Tenna slipper ensomheden og føler håb. Bogen er 1. bind i serien "Grøn klode".

En fin og spændende historie, der samtidig er en realistisk hverdagsfortælling om et ungt menneske, der virkelig brænder for en sag. Bogens temaer om ensomhed, klima, selvtillid og venskab er relevante for mange unge, og samtidig er det en historie, der giver læseren håb om, at man måske godt selv kan gøre en forskel.

Der findes endnu ikke specielt mange skønlitterære titler for unge om klimakamp, men et bud er Blæsevejr med miljøetVi er klimaet. Der findes også virkelighedens klimaaktivister, som fx i Vi er klimaetDer findes endnu ikke specielt mange skønlitterære titler for unge om klimakamp, men et bud er Blæsevejr med miljøet. Der findes også virkelighedens klimaaktivister, som fx i .


litteratursiden.dk

d. 28. dec. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 28. dec. 2020

En fortælling om klimabevidsthed og samtidig en historie om identitet, venskab, spirende kærlighed og modet til at turde gå sine egne veje. 14-årige Tenna bor i en mindre by i Vestjylland sammen med ...