Bøger / skønlitteratur / roman

Stormflod


Beskrivelse


Lisbeth Storm køber en idyllisk beliggende landejendom på Falster, hvor hun vil finde ro med sine børn. Gården ligger dog ikke langt fra diget, hvor et stort konsortium ved efterårstide indleder et stort anlægsarbejde. Står de store kapitalinteresser over de lokale beboeres liv og ejendom?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2016

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 27. juni 2016

Lisbeth Storm køber en idyllisk landejendom på Falster, hvor hun vil finde ro med sine børn. Gården ligger dog ikke langt fra diget, hvor et stort konsortium ved efterårstide indleder et stort anlægsarbejde. Står de store kapitalinteresser over de lokale beboeres liv og ejendom? For læsere af katastroferomaner.

Tredje og sidste del af serien om Lisbeth Storm, der tidligere har overlevet både solstorm og jordskælv. Hun er nu alene med sine to børn, som skal have en stille og rolig opvækst langt væk fra storbylivet. Det finder hun på Falster, hvor husets tidligere ejer beretter om det inddæmmede område og diget, der beskytter det. Tilbage i 1872 blev mange dræbt i den sidste stormflod på stedet. Medlemmer af det lokale digelaug er nu foruroligede over det store entreprenørarbejde, som et kapitalstærkt konsortium skal have færdiggjort inden nytår. Det mysterium sætter Lisbeth Storm sig for at undersøge nærmere, og det får fatale konsekvenser.

En letlæst katastroferoman, der dog præges af hovedperson, som denne læser finder klichefyldt og utroværdig. Selv om det danske aspekt af stormflod er interessant, bliver bipersonerne og rammehistorien desværre aldrig rigtig vedkommende.

Emnet stormflod er også behandlet i Nathaniel Richs Morgendagens oddsSnedageOndt vejr eller Jan Christophersens Snedage. En lollandsk klassiker er selvfølgelig Hilmer Wulffs Ondt vejrEmnet stormflod er også behandlet i Nathaniel Richs Morgendagens odds eller Jan Christophersens . En lollandsk klassiker er selvfølgelig Hilmer Wulffs Ondt vejrEmnet stormflod er også behandlet i Nathaniel Richs Morgendagens odds eller Jan Christophersens Snedage. En lollandsk klassiker er selvfølgelig Hilmer Wulffs .


Jyllands-posten

d. 24. juli 2016

af

af

Mikael Busch

d. 24. juli 2016


Weekendavisen

d. 17. juni 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 17. juni 2016