Bøger / skønlitteratur / historiske romaner

Stormfugl : 1443-1453


Beskrivelse


Henrik 6. hersker i England, men han er svag, og en anden gren af kongefamilien eftertragter tronen. Det starter Rosekrigen, og de mange slag brager ud over både England og Frankrig. Vi følger de implicerede familiers kamp for overlevelse og magt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2014

af

af

Camilla Sejerøe

d. 14. aug. 2014

Roman til den historisk interesserede læser. Forsiden formidler fint bogens indhold.

Iggulden er kendt for at skrive romaner til dem, der godt kan lide gode slag, og denne er ingen undtagelse. Tiden er omkring 1455, hvor to grene af den engelske kongefamilie sloges mod hinanden, dels i Frankrig, dels i England. Vi følger dels det politiske spil, dels selve krigen. Vi har forskellige menneskelige vinkler på sagen, men det er ikke individet, der er i fokus.

Ken Follett har skrevet inden for samme genre - Englands historie i romanform - men forholder sig meget mere til det enkelte individ. Iggulden har sin egen skrivestil, som denne roman fuldstændig følger. Skabelonen er den samme som med bestseller-serierne om Cæsar og Kublai Khan, og denne roman er da også første del af en serie på foreløbig 2 bind.

En klassisk historisk roman, der vil have sin trofaste læserskare. Mange farverige slag og en kompliceret politisk handling skal nok få romanen med hjem på natbordet, måske især til mændenes side af sengen.


Politiken

d. 5. okt. 2014

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 5. okt. 2014