Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stormgaard - gudernes mission


Beskrivelse


Nordbodrengen Juul og pigen Livgret skal redde Stormgaard fra en farlig varulv. Kan de klare det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2016

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 19. dec. 2016

Nordbodrengen Juul og pigen Livgret skal redde Stormgaard fra en farlig varulv. Kan de klare det? Roman for 10-14-årige.

Nordbodrengen Juul er vokset op hos en drage, Livgret er vokset op hos feer og har magiske evner. Thor sender bud efter dem begge til en farlig mission, hvor de skal redde landsbyerne i Stormgaard fra en farlig varulv, der angriber byernes folk, brænder husene ned og slår alle ihjel. Juul og Livgret må stå sammen for at klare sig igennem. Juul og Livgret klarer skærene, men så snart de er tilbage hos guderne, bliver de sendt på endnu en mission. Varulven har nemlig varslet om noget endnu værre, der er på vej: Ragnarok.

En velskrevet fantasyroman, der har hentet inspiration fra de nordiske gudesagn. Historien er nem at gå til, og læseren er godt underholdt hele vejen. Undervejs er der også sort-hvid illustrationer, der underbygger den dystre stemning.

Af andre bøger om nordisk mytologi kan nævnes Erik MenneskesønKampen om sommersværdet af Jens Henrik Olsen og Kampen om sommersværdet af Rick RiordanAf andre bøger om nordisk mytologi kan nævnes Erik Menneskesøn af Jens Henrik Olsen og af Rick Riordan.