Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stormgaard - jætternes sammensværgelse


Beskrivelse


Fantasy. Juul og Livgret må begive sig dybt ind i Udgård, hvis de skal fastholde håbet om at redde Stormgaard, men selv hvis de når frem, kan det være for sent.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2018

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 14. maj 2018

I tredje bind om Juul og Livgret, må de begive sig dybt ind i Udgård, hvis de skal fastholde håbet om at redde Stormgaard, men selv hvis de når frem, kan det være for sent. Roman for 10-14-årige.

Juul og Livgret har været på besøg hos havguden Ægir. De skal overlevere en besked til Hymer og bede om hjælp til at sejre i Ragnarok. Børnene må begive sig ind i Udgård, hvor der bestemt ikke er sikkert at være, og de bliver igen testet i at arbejde sammen og overleve. Heldigvis kender Juul og Livgret nu hinanden så godt, at deres fjender ikke har en chance - og dog. For i skyggerne lurer der en mægtig fjende, der er et skridt foran dem. Da de når frem til Hymer er det for sent, og de må skynde sig tilbage og finde Thor, men kan de nå det?.

Som i de to foregående bind i serien "Stormgaard" er sproget godt og flydende, handlingen spændende og illustrationerne der underbygger historien, mørke og dystre. Historien er meget inspireret af nordisk mytologi, så de fleste personer er genkendelige, hvis man kender sine aser og jætter.

Af bøger om samme emne kan nævnes de to foregående bøger i serien, Stormgaard - gudernes missionStormgaard - havets vredeKampen om sommersværdet og Stormgaard - havets vrede. Ellers kan Kampen om sommersværdet af Rick Riordan også læses, da den også omhandler de nordiske guderAf bøger om samme emne kan nævnes de to foregående bøger i serien, Stormgaard - gudernes mission og . Ellers kan Kampen om sommersværdet af Rick Riordan også læses, da den også omhandler de nordiske guderAf bøger om samme emne kan nævnes de to foregående bøger i serien, Stormgaard - gudernes mission og Stormgaard - havets vrede. Ellers kan af Rick Riordan også læses, da den også omhandler de nordiske guder.