Bøger / skønlitteratur / roman

Stormskader


Beskrivelse


I et sommerhus sidder en kvinde alene væk fra den familie, som hun har sat så højt, at hun har tabt sig selv. Hun raser, sover, drikker og bader nøgen - alt sammen for at finde sig selv og en form for fred.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 3. mar. 2015

Kernefamilien og kvinders rolle sættes her i spil i denne roman om en kvinde, der har mistet sig selv i jagten på at være den perfekte mor og kone ned til mindste detalje. Nu sidder hun i et sommerhus - alene. Mest for kvinder.

Fremtoning betød alt for denne romans hovedperson. Al energi gik til at skabe billedet af den perfekte familie i en sådan grad, at hun til sidst ikke længere selv var en del af familien. For hendes mand falder familielivet let; han kan tage på cykelture med børnene uden at skulle planlægge det hele ned til mindste detalje. Ikke som kvinden, der nøje overvejer om madpakkerne skal være i madkasse eller i stanniol af hensyn til miljøet, og som får dårlig samvittighed, når hun smider de sidste mugne jordbær ud, som hun burde have lavet til syltetøj for at undgå madspild. Som modpol til familielivet har hun veninden M, men nu har veninden forladt hende, og det hele bliver for svært. Nu sidder hun alene i familiens sommerhus og drikker, bader nøgen, raser og forsøger at finde sig selv igen.

En rigtig fin roman, der i en strøm af tanker og flashbacks sætter ord på en kvindes kamp med forventningerne til familielivet.

I Ude bedst beskriver Sara Kadefors også en kvindes fald fra familielivet og hendes kamp for at komme tilbage.


litteratursiden.dk

d. 7. apr. 2015

af

af

Line Hoffgaard

d. 7. apr. 2015

Grünfeld leverer et skræmmende rammende portræt af en moderne kvinde og mor i opløsning. En lyrisk og indsigtsfuld roman om at miste sig selv i forsøget på at være perfekt. En mor tager op i familiens...


Politiken

d. 12. mar. 2015

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 12. mar. 2015


Jyllands-posten

d. 17. mar. 2015

af

af

Jon Helt Haarder

d. 17. mar. 2015


Information

d. 13. mar. 2015

af

af

Solveig Daugaard

d. 13. mar. 2015


Kristeligt dagblad

d. 10. mar. 2015

af

af

Liselotte Wiemer

d. 10. mar. 2015


Weekendavisen

d. 13. mar. 2015

af

af

Lars Bukdahl

d. 13. mar. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 2 (2015)

af

af

Dag Heede

Årg. 29, nr. 2 (2015)