Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Strålende


Beskrivelse


Der er noget galt i Dublin. Depressionens sorte hund er løs. Gloria og Rayzer tager affære og sammen med byens børn og starter de jagten på uhyret.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2015

af

af

Lars Larsen

d. 8. juni 2015

Gribende, fantasifuld og sjov fortælling om hvordan en flok børn tager kampen op mod depressionens sorte hund, som er på fri fod i Dublin. Oplæsning fra 8 år og selvlæsning fra 9 år.

Gloria og Rayzer bliver glade da onkel Ben skal bo hos dem en periode, men det er ikke den glade onkel Ben som de kender. Den økonomiske krise har tvunget ham til at lukke sin butik og han har ingen penge. Farmoren siger, at depressionens sorte hund har fået krammet på ham. Gloria og Rayzer er modige og går ikke af vejen for noget, så de tager kampen op, men kan ikke klare den sorte hund alene. Den er kæmpestor og den har også taget byens lattermuskel, så opgaven er nærmest uoverskuelig. Heldigvis kommer de andre børn i Dublin, dyrene i Dublin Zoo og et par måger dem til undsætning. Bogen er inddelt i overskuelige kapitler og er skrevet med stor linjeafstand og korte linjer.

En fin fortælling om et svært emne, og om, hvad børn kan få ud af det de voksne siger. Efter en lidt langsom start kommer der fart over historien og den er fuld af skægge indfald. Chris Judges sorthvide illustrationer understreger stemningen og brugen af håndskrevne ord på udvalgte steder er god hjælp til oplæseren.

En fabulerende og fantasifuld roman i slægt med Bjarne Reuters En som HodderFniserkurenPå eventyr i mellemtiden. Ikke så rablende som forfatterens historier for de lidt yngre om hr. Mack Fniserkuren og På eventyr i mellemtidenEn fabulerende og fantasifuld roman i slægt med Bjarne Reuters En som Hodder. Ikke så rablende som forfatterens historier for de lidt yngre om hr. Mack og På eventyr i mellemtidenEn fabulerende og fantasifuld roman i slægt med Bjarne Reuters En som Hodder. Ikke så rablende som forfatterens historier for de lidt yngre om hr. Mack Fniserkuren og .


Weekendavisen

d. 21. aug. 2015

af

af

Stine Reinholdt Hansen

d. 21. aug. 2015