Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Stræk tiden : essays på cykel


Beskrivelse


I fire essays beretter forfatteren om sine cykelrejser i Italien, Tyskland, Frankrig og Schweiz samt i et særskilt essay om at cykeltræne i Danmark. På rejsen reflekteres over diverse strabadser og egen indre rejse, ofte med litterære referencer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2016

af

af

Kent Skov

d. 9. dec. 2016

Interessant og anderledes rejsebog om en ung forfatters cykelture gennem fire europæiske lande. For både cykelentusiaster og litterært interesserede.

Forfatteren Victor Boy Lindholm beretter i bogens fire essays om cykelture i Italien, Tyskland, Frankrig/Schweitz - og i det afsluttende essay om at cykeltræne i Danmark. Det er ikke rejseberetning i traditionel forstand. Genrebetegnelsen essays legitimeres af, at det er forfatterens indre rejse, strabadserne og refleksioner undervejs, der optager ham. VBL inddrager mest litterære referencer i sin tankeverden, både når dagsturen lykkes, og når målene ikke nås, og frustrationerne melder sig. De ydre begivenheder undervejs og omgivelserne betyder mindre. VBL citerer fra forfattere som Wallace, Kafka, og filosoffer som Schopenhauer og Pascal.

Bogen er interessant i den forstand, at teksterne er tankevækkende og velmodulerede med et anderledes perspektiv. VBL tager fat et sted, som vil være bekendt for mange cykelentusiaster. Tankerne løber frit og flugter med de fysiske strabadser på lange fysisk og mentalt udfordrende, men populære motionscykelture, der ofte foregår i eget selskab. På et par af distancerne ledsages VBL af sin far. Noget der også påvirker både cykelprocessen og VBL selv. Og undervejs bliver en ung mand voksen.

En bog som Lethland omhandler bl.a. Jørgen Leths sportslitteratur.


Weekendavisen

d. 25. dec. 2016

af

af

Markus Bernsen

d. 25. dec. 2016