Bøger / skønlitteratur / roman

Straffes med døden


Beskrivelse


Spændende politikrimi om landbetjenten Jon Harding, der tilknyttes en specialgruppe, der skal finde en farlig seriemorder. For læsere af nyere danske krimier, der finder sted i et genkendeligt miljø.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2020

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 18. dec. 2020

Spændende politikrimi om landbetjenten Jon Harding, der tilknyttes en specialgruppe, der skal finde en farlig seriemorder. For læsere af nyere danske krimier, der finder sted i et genkendeligt miljø.

Allan Erik Mortensen (f. 1970) er uddannet lærer og debuterede i 2015 med selvbiografien En natsværmers bekendelserRingmanden. Han har siden bl.a. udgivet krimiserien "Hængedynd", hvor første bind Ringmanden udkom i 2017. Nærværende udgivelse er nr. 7 i serien, og i lighed med de øvrige bind handler den om den effektive landbetjent Jon Harding og hans mavesure makker, Viggo Brodersen. En læge er blevet myrdet på bestialsk vis, og Harding tilføjes en specialenhed, som skal opklare sagen. Det viser sig, at mordet har flere sammenfald med andre dødsfald i området, og snart sker et nyt mord. Det står hurtigt klart, at de står over for en seriemorder, men hvad har de myrdede til fælles? Sagen bliver personlig for Harding, da han kontaktes af morderenAllan Erik Mortensen (f. 1970) er uddannet lærer og debuterede i 2015 med selvbiografien En natsværmers bekendelser. Han har siden bl.a. udgivet krimiserien "Hængedynd", hvor første bind udkom i 2017. Nærværende udgivelse er nr. 7 i serien, og i lighed med de øvrige bind handler den om den effektive landbetjent Jon Harding og hans mavesure makker, Viggo Brodersen. En læge er blevet myrdet på bestialsk vis, og Harding tilføjes en specialenhed, som skal opklare sagen. Det viser sig, at mordet har flere sammenfald med andre dødsfald i området, og snart sker et nyt mord. Det står hurtigt klart, at de står over for en seriemorder, men hvad har de myrdede til fælles? Sagen bliver personlig for Harding, da han kontaktes af morderen.

Velskrevet og lettilgængelig krimi med et plausibelt plot sat i et genkendeligt og provinsielt miljø (Midtsjælland). Dialogen virker af og til lidt vel kunstig, men generelt er der tale om en ganske underholdende og spændende krimi. Der er et par reference til hændelser fra tidligere bind, men bogen kan sagtens læses uden at have stiftet bekendtskab med disse.

Solid krimi, der, selvom den ikke helt når de samme litterære højder, kan sammenlignes med krimier af Kim Faber, Jakob Melander, og Jesper Stein.