Bøger / faglitteratur / erindringer

Straffet


Beskrivelse


Dorthe Mørch (f. 1977) blev involveret i danmarkshistoriens største røveri mod Dansk Værdihåndtering i 2008 gennem sit forhold til Tayeb, der var en af hovedmændene. Hun fortæller her om sit forhold til Tayeb og om hendes oplevelse af røveriet og den efterfølgende efterforskning og fængselsdom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 3. feb. 2011

Let læst fortælling fra den danske kriminelle virkeligheds verden, som vil tiltale mange lånere.

Dorthe Mørch har samarbejdet med en journalist, der i et udmærket sprog formidler hendes dramatiske beretning om hendes ungdoms kærlighed, Tayed, der som dybt kriminel ender med at trække hende ind i en sag om hæleri mv. i forbindelse med danmarkshistoriens største røveri i 2008. I den rå hverdag bag tremmer bliver hun udsat for trusler, men trods hårde odds fra en trist barndom samt fysiske og psykiske problemer formår hun både at håndtere sin egen sag og støtte Tayed. Under fængslingen gifter hun sig med en rar mand og lever nu et stille liv. Bogen går ikke voldsomt meget i dybden, men den journalistiske stil giver alligevel et godt indtryk af et nært, men vanskeligt forhold der inddrager den noget naive pige i kriminel aktivitet.

Bogen kan læses og formidles parallelt med andre dramadokumentariske beretninger om kvinder i kærlighedsafhængige forhold og mennesker i kriminelle miljøer. Denne fortælles lige ud ad landevejen og er dansk.

Letlæst bog om den unge, danske kvinde, der som ven/afhængig ex-kæreste til manden Tayed i 2008 bliver involveret i danmarkshistoriens største røveri. Bogen fortæller især om fængselsopholdet efter arrestationen og hvordan hendes liv former sig her, med en ny mand derhjemme og en barsk hverdag bag tremmer med hakkeorden og dødstrusler. Kan anvendes på linje med Virkelighedens verden.