Bøger / faglitteratur / håndbøger

Stranden : dyr & planter


Beskrivelse


Handy bog om de mest almindelige dyr og planter, man kan finde på stranden. Oplagt læsning for familien eller den naturinteresserede, der er på sommerhustur ved vandet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2021

af

af

Morten Brynildsen

d. 16. apr. 2021

Handy bog om de mest almindelige dyr og planter, man kan finde på stranden. Oplagt læsning for familien eller den naturinteresserede, der er på sommerhustur ved vandet.

De to havbiologer Michael Bo Rasmussen og Annette Bruhn præsenterer her en guide til strandens 50+ mest almindelige fund. Det være sig alt muligt fra muslinger, krebsdyr, søpindsvin og -stjerner til planter, bløddyr, tang og orme. Med flere arter ind imellem. De forskellige grupperinger beskrives kort og overordnet, og der er tips til, hvordan man kender forskel, og hvordan man bedst indsamler. Bogens arter er illustreret ved tegninger eller fotos, der gør identifikation nemmere. Derudover indeholder bogen en håndfuld opskrifter, hvor fundene fra stranden indgår. Til sidst litteraturliste med forslag til videre læsning.

Veldoseret bog til den alment interesserede amatør, der vil få gavn af at have den med som guide til en sanketur på stranden. Illustrationerne gør den velegnet til at bruge sammen med børn på strandeventyr.

Høst ved havetNaturen i Danmark. HavetHavets dyr og planter indeholder flere sankeråd og -arter. Naturen i Danmark. Havet er god for det store overblik, og Havets dyr og planter er praktisk som det store opslagsværk til identifikationHøst ved havet indeholder flere sankeråd og -arter. er god for det store overblik, og Havets dyr og planter er praktisk som det store opslagsværk til identifikationHøst ved havet indeholder flere sankeråd og -arter. Naturen i Danmark. Havet er god for det store overblik, og er praktisk som det store opslagsværk til identifikation.