Bøger / faglitteratur

Strategiplanen : en jordnær vejledning til udvikling af en attraktiv og realiserbar strategiplan


Beskrivelse


Med eksempler fra danske virksomheder vises hvordan en strategiplan kan bygges op.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Praktisk betonet bog om at lave ledelsesmæssige strategiplaner, der som målgruppe har alle ledere på strategisk niveau. Kan bruges til opgaver fra handelsskoleniveau.

En praktisk guide om strategiplanlægning. Et introducerende afsnit river "strategerne ned fra piedestalen". Der er alt for mange strategiplaner, der måske nok er teoretisk velfunderede, men som har evig hvile i skrivebordsskuffen. Bogens målsætning er "kort sagt at sætte flere virksomheder i stand til at udvikle bedre strategiplaner, der kan blive til noget." Først introduceres teorien og ideerne bag en strategiplan, hvad indeholder den, hvorfor og hvordan gør man? Og bogen understøttes af mange eksempler fra det praktiske erhvervsliv, fx fra Netto eller B&O. En af forfatterens hovedpointer er noget, som man skulle tro var simpelt og givet. Hvis en god strategiplan skal være brugbar og opfylde de strategiske ambitioner, skal alle medarbejdere fra top til bund forstå strategien og handle efter den. Bogen har også afsnit med de 10 ting, man aldrig må gøre, bl.a. at fravælge en strategiplan eller at kopiere andres.

Der findes ikke andre bøger på dansk, der så praktisk ligetil beskriver arbejdet med en strategiplan. Andre bøger om strategiledelse er fx fra 2003 Strategi i vindervirksomheder eller Blue ocean strategy : de nye vinderstrategier fra 2005.

Hvis en strategisk ambition er, at enhver leder med denne bog i hånden kan lave en strategiplan, så tror jeg planen lykkes.


Ingeniøren

Årg. 34, nr. 6 (2008)

af

af

Kim Foghmann

Årg. 34, nr. 6 (2008)