Bøger / skønlitteratur / roman

Strengen i blodet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Kriminalroman. Den kliniske psykolog Tony Hill jagter sammen med sit hold af profileringseksperter en psykopatisk seriemorder, der gemmer sig bag facaden af en velgørende Tv-stjerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2003

af

af

Per Månson

d. 3. juli 2003

Profileringseksperten Tony Hill, som vi første gang mødte i Sirenernes sang bliver leder af en profileringsenhed under Indenrigsministeriet. Under oplæring af gruppen bliver en af eleverne opmærksom på en sammenhæng mellem en række sager om forsvundne teenagepiger, der peger mod en kendt tv-stjerne. Ambitiøs, men uerfaren, opsøger hun ham og bliver brutalt myrdet. Politiet mistænker en anden fra holdet og Tony Hill, og de må uden autorisation forsøge at samle beviser mod en uhyggelig glat mediedarling, der under overfladen er en voldsom psykopatisk seriemorder. Bogen, der som første bind er filmatiseret, er uhyggelig velskreven, og selv om man faktisk fra første side kender morderens identitet, er kapløbet med tiden og mod de officielle politiefterforskninger rasende spændende. Det er ikke en krimi for Christie-fans, dertil er volden og ondskaben for udpenslet. McDermid er mere i familie med Thomas Harris, Patricia Cornwell og Barbara Vine.


litteratursiden.dk

d. 22. dec. 2003

af

d. 22. dec. 2003

Val McDermid er en trivelig, midaldrende skotte, der skriver mange kriminalromaner. Nogle af hendes bøger er ekstremt uhyggelige. Det gælder de bøger, hvori psykolog Tony Hill har en hovedrolle. For ...


Kristeligt dagblad

d. 30. aug. 2003

af

af

Mie Petersen

d. 30. aug. 2003Informationer og udgaver