Bøger / skønlitteratur / spænding

Strengt fortroligt : James Bond-noveller


Beskrivelse


Fra Paris til Cuba, fra Venedig til Canada, fra Bahamas til Jamaica. Igennem de fem noveller kommer James Bond vidt omkring og samlingen indeholder både spænding og menneskelige tragedier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 13. nov. 2014

Fem knivskarpe og velskrevne James Bond noveller fra Ian Flemmings hånd, der på det fornemste viser, at den kendte agent også gør sig godt i et kortere format. Til de mange Bond-fans og mere overordnet til læsere af spion- og spændingslitteratur.

Novellesamlingen "Strengt fortroligt", der oprindeligt udkom i 1960 (1966 på dansk), er den ene af to James Bond novellesamlinger. I samlingen finder man "Udsigt til drab" (From a view to a kill), "Strengt fortroligt" (For your eyes only), "Kærlighedens mindstemål" (Quantum of solace), "Risiko" (Risico) og "Under overfladen" (The Hildebrand rarity). Tre af novellerne er rendyrkede Bond-fortællinger, men "Kærlighedens mindstemål" og "Under overfladen" skiller sig ud ved, at der mere fokus på menneskelige aspekter end på håndgribelig spænding og agentaction. Samlingen indledes med et fint forord af Bond-eksperten Rasmus Paaske Larsen, der sætter novellerne i relation til mennesket Ian Flemming og den samtid, han skrev i. Med Rita Damms oversættelse fra 1966.

Skarpe, velskrevne og meget underholdende noveller, der både viser nye sider af forfatteren Flemming og karakteren Bond. Er sine steder meget hårdkogt: "Send aldrig en mand ud, hvor du lige så godt kan sende en kugle! Det skulle de skrive dem bag øret! Farvel - og god jagt!".

Andre Bond-titler som MoonrakerDr. NoFarlige våben og Dr. No eller spionromaner af Eric Ambler som Farlige våbenAndre Bond-titler som Moonraker og eller spionromaner af Eric Ambler som Farlige våbenAndre Bond-titler som Moonraker og Dr. No eller spionromaner af Eric Ambler som .