Bøger / faglitteratur

Stress, angst og aggression hos hunde : årsager, forebyggelse og helbredelse


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2012

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 3. okt. 2012

Stress er blevet en folkesygdom, og den rammer, skal man tro Anders Hallgren også hunde. Her videregiver han sin omfattende viden om emnet. Primært til brug for andre, der arbejder professionelt med problemhunde.

Hallgren betegner selv dette som sin vigtigste bog, fordi den samler op på nogle problemer, der er almindelige, men som ikke har fået den rette behandling hidtil. Hallgren er uddannet psykolog, men har i mere end 50 år arbejdet med hunde, og han har efterhånden rundt hundrede titler om hunde bag sig. Han betragter stress, angst og aggression som en og samme sag, og mener derfor, at det skal behandles med samme midler, og han er i øvrigt også af den opfattelse, at hundes stress reaktioiner på mange måder ligner menneskers, hvorfor bogen indeholder mange eksempler fra "menneskeverdenen". Bogen kommer godt rundt om emnet, men bogen er i højere grad et forsøg på at belyse et emne for andre, der arbejder med hunde end en vejledning til den hundeejer, som måtte kæmpe med en problemhund. Bogen er pænt illustreret og udstyret med litteraturliste.

Hallgrens egen Problemhund og hundeproblemer har i nogen udstrækning samme målgruppe, og efterspørgslen må forventes at være den samme til de to bøger. Vil man have noget, der i højere grad henvender sig til den enkelte hundeejer, kan hans Hundepsykologi være et godt valg.

Den nordiske hundebogsforfatter over dem alle videregiver sin omfattende viden om stress hos hunde til andre professionelle hundefolk.