Bøger / faglitteratur

Stress og arbejde : nyeste viden om årsager, konsekvenser, forebyggelse og behandling


Beskrivelse


Beskrivelse af stress, stressens fysiologi, årsager til stress og hvordan stress kan behandles. Med forslag til hvordan man forebygger stress på arbejdspladsen og udformer en trivselspolitik.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 31. jan. 2014

Bogen er for alle, der vil opdateres om grundlæggende samt nyeste viden om stress. Det vil sige, at bogen ikke er en decideret selvhjælpsbog, selvom konkret viden indirekte kan bruges i selvhjælpsøjemed. Da emnet er arbejdsrelateret stress vil bogen især være henvendt til ledere, tillids- og sikkerhedsrepræsentanter.

Netterstrøm - forsker og speciallæge i arbejdsmedicin - er vores grand old man indenfor stressforskning her til lands, og i bogsammenhæng har vi en række titler fra hans hånd. Bogens undertitel siger noget om, hvordan den forholder sig til de tidligere bøger, idet forskningen hele tiden afdækker ny viden i forhold til dette højaktuelle emne. Bogens indledende kapitler fortæller hvad stress er fysiologisk, samt hvad man får stress af. Herefter går den over til at se på, hvilke personlige vilkår og ressourcer, der modvirker stress. Stressens indflydelse på helbredet samt stresshåndtering er også temaer. Endelig i de sidste kapitler handler det om stressbehandling, forebyggelse og konkrete anvisninger til trivselspolitik. Bilagene rummer stresstest og statistikmateriale omkring stressbehandlingsprogrammer, der er brugt af en stor undersøgelse COPESTRESS, der er foretaget på Arbejdsmedicinsk Klinik.

Samme undersøgelse danner grundlag for Stresshåndtering, 2007. Bogen er uden sammenligning den, der opsamler og videreformidler den nuværende forskningsbaserede viden om stress.

Således er det en blåstemplet bog om emnet arbejdsrelateret stress, der kommer hele vejen rundt.


Jyllands-posten

d. 27. apr. 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 27. apr. 2014


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 13 (2014)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 45, nr. 13 (2014)


Arbejdsmiljø

Årg. 30 nr. 6/7 (2014)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 30 nr. 6/7 (2014)