Bøger / faglitteratur / vejledninger

Stress : sådan kommer du videre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juli 2008

af

af

Katja Larsen

d. 30. juli 2008

Bogen henvender sig især til stressramte, men er også til folk der ønsker at forebygge stress.

Forfatteren, Dorte Ågård, er cand.mag. i dansk og engelsk. I 2006 blev Dorte Ågård selv ramt af stress og var sygemeldt gennem flere måneder. I bogen Stress : sådan kommer du videre fortæller forfatteren om sin egen oplevelse af stress. Bogen indeholder mange praktiske anvisninger, som den stressramte kan afprøve med det samme. Der gives en grundlæggende viden om stress og de mange ting, man selv kan gøre for at få det bedre. Desuden er der et afsnit om tiden, når man er ved at være rask og skal genoptage sit arbejde. Forfatteren giver sit bud på, hvordan man indretter et stressfrit liv fremover. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog med korte og overskuelige afsnit.

Der udkommer generelt mange bøger om denne vel efterhånden folkesygdom. Af nyere udgivelser kan blandt andet nævnes Førstehjælp til dit arbejdsliv : på job uden stress fra 2008 skrevet af søskendeparret Dorte og Peter Qvortrup Geisling (hvoraf den ene jo er kendt som tv-læge), som har fokus på arbejdslivet.

Stress : sådan kommer du videre er en handy lille bog om et aktuelt emne, som kan ramme os alle. Sprog og størrelse gør den tilgængelig og overskuelig. Jeg forestiller mig, at denne bog vil være til at gå til for en stressramt.