Bøger / faglitteratur

Stresscoaching : coaching i grænselandet


Beskrivelse


Beskrivelse af stress i virksomheder samt processen til behandling og coaching af alvorligt stressramte medarbejdere. Gennemgang af forskellige metodemæssige tilgange: Psykodynamiske principper, narrative coachingmetoder, kropsterapeutiske teknikker samt meditation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2009

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 27. okt. 2009

Bogen henvender sig til ledere og HR-konsulenter samt til eksterne leverandører af stress-coaching. Men også mennesker der selv har eller har haft stress inde på livet, og som ønsker at forstå og forløse tilstanden på et dybere plan, kan have glæde af bogen.

Forfatteren er uddannet psykolog og indehaver af en privat virksomhed, der beskæftiger sig med coaching, lederskab og organisationsudvikling (www.matzau.dk). Dette er hendes første bog. Bogens hovedformål er at beskrive processen til behandling og coaching af alvorligt stressramte medarbejdere. Det understreges, at det er vigtigt at forstå den enkeltes stress i en større kontekst end den personlige. Bogens første kapitler er indføring i det erhvervspsykologiske univers, hvor stressproblematikken foldes ud og det teoretiske grundlag lægges. Bogens 2. halvdel beskriver behandlingsprocessen. Metodemæssigt beskrives en bred vifte af tilgange: psykodynamiske principper, narrative coachingmetoder, kropsterapeutiske teknikker samt meditation. Trods sit kvalificerede niveau er den forholdsvis nem at læse.

Lederen som stresscoach, 2007 er en væsentlig mindre bog fra Børsens serie Kort til viden, mens Praktisk stresscoaching, 2009 svarer mere til den aktuelle titel, som nok må betegnes som den grundigste.

Der er tale om en særdeles kompetent bog, der både er teoretisk velfunderet, men samtidig yderst konkret med mange konkrete eksempler, der gør den lettere både at læse og forstå.