Bøger / faglitteratur / øvelser

Stressfri zone


Beskrivelse


Tips og redskaber til at opnå bedre ro og balance i parforholdet. Med afspændingsøvelser for par.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2009

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 25. sep. 2009

For familier og par, der er ramt af eller føler sig truet af stress - der er således en ganske stor målgruppe af par, der har brug for hjælp til nærvær og samvær i hverdagens travlhed.

Med baggrund som afspændingspædagog og psykolog samt 25 års erfaring fra terapeutisk praksis skulle emnet være i kompetente hænder. Det er da også en fornuftig og velskrevet bog med mange gode råd til hvordan familier og par kan få mere kvalitetstid og ro i hverdagen. Der er anvisninger på afspændingsøvelser for to, og der er værktøjer, der hjælper til at klarlægge hvilke problemer, parret bør arbejde med. Bogen er sjovt og kreativt layoutet med mange behagelige farver, tekstbokse, fotos, lister m.v. der tilsammen medvirker til overskuelighed og gør bogen meget indbydende.

Mange bøger om stress nævner parforhold og familieliv, men fokuserer især på arbejdslivet. Schwab koncentrerer sig her om hvordan par kan modarbejde stress og opnå større nærhed og overskud. Hun har også skrevet 10 bud på at lytte til kroppen, 2007 om stress, og hun har lavet en stribe antistress- og afspændings-cd'er. En sammenlignelig bog kunne være Lorraine Thomas' 7 dages familietræning, 2006.

Håndbog i problemidentifikation og afspænding for par, der har brug for at bekæmpe og forebygge stress. Bogen anviser øvelser, der giver ro og nærvær, og med sit levende, kreative layout anlægger den en lidt anderledes indfaldsvinkel til stresshåndtering i familielivet.