Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik en bamse : 15 bamser du vil elske


Beskrivelse


Opskrifter på 15 strikkede bamser med hver deres personlighed. Bamserne varierer med forskelligt tilbehør, men har alle samme størrelse, så man kan bytte om på tøjet og klæde dem ud på nye måder. Strik bl.a. en sømand, balletdanser, bjørneunge, surfer, landmand og prinsesse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2018

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 16. nov. 2018

Dejlig strikkebog med opskrifter på elskelige, krammeklare bamser, der bare venter på et nyt hjem. For alle der gerne vil strikke deres egne tøjdyr.

"Strik en bamse" indeholder opskrifter på 15 bamser med hver deres personlighed. Bamserne varierer med forskelligt tilbehør, men har alle samme størrelse, så man kan bytte om på tøjet og klæde dem ud på nye måder. Der er mange forskellige typer, bl.a. en sømand, balletdanser, bjørneunger, surfer, landmand og prinsesse. Bogen indledes med vejledende afsnit om valg af garn, redskaber, strikketeknikker, montering og broderi til at pynte med. Hver opskrift ledsages af flere farvebilleder af den enkelte bamse samt udførlig opskrift. Opskrifterne er bygget op således, at man først får listet op, hvad der skal bruges, derefter vigtige noter om strikkefasthed, garn, mål mv. Så følger opskriften på bamsernes enkelte dele (hoved, snude, ben mv.) og til sidst et afsnit om montering. Sidst i bogen findes leverandørliste og register.

Dejlig indbydende strikkebog med de sødeste bamser. Opskrifterne er grundige og bygget op, så de er lette at følge. Der er masser af forskellige, sjove og pudsige bamsemodeller at vælge imellem, og det er godt tænkt, at bamserne er ens i størrelse, så de kan bruge hinandens tøj og tilbehør. Illustreret med fine farvebilleder.

Der findes ikke så mange bøger på dansk om at strikke bamser. En af de senest udkomne er Ti dejlige bamser i strik - plus sødt tøj og tilbehør med opskrifter på strikkede bamser og forskelligt tilbehør.