Bøger / faglitteratur / opskrifter

Strik fra Setesdal : tradition i nyt design


Beskrivelse


Med udgangspunkt i traditionelt norsk strikkedesign indeholder bogen 33 nye opskrifter på sweatre til både ham og hende samt tilbehør som vanter, huer, halsedisser og strømper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 27. sep. 2013

Flot, utraditionel strikkebog fra det norske makkerpar, kendt for deres julekugler. Der er pt. mode i traditionelle sweatre, især de islandske. Her får man mulighed for at forsøge med norsk strikketradition i forynget udgave. Bogen henvender sig mest til rutinerede strikkere.

De to norske strikdesignere slog igennem, også i Danmark, med bogen Julekugler, 2011. Der er noget særligt finurligt og småanarkistisk over de to gutters frimodige brug af traditionelle norske mønstre. Her har de moderniseret den norske lusekofte og fortæller noget af dens (egns-)historie, lækkert præsenteret, bl.a. med scrapbogslignende opslag. Trøjerne er flotte og kan bruges af både modebevidste og traditionalister. Desuden mere eller mindre pudsige forslag til musemåtte, bamse, glasbrikker, huer, vanter, strømper mv. Opskrifterne er nogle steder lidt indforståede, så yderligere oplysning om strikketeknik må evt. søges andre steder.

Ligger fint i forlængelse af forfatterparrets 2 forrige bøger. Vibeke Lind har stort set stået alene på hylden med sin Strik med nordisk tradition, 2. udg. 1995, hvis man har skullet finde en bog på dansk med norske lusekofter.

Man kan næsten kun elske Arne og Carlos for deres sprælske tilgang til de traditionsrige norske strikkemønstre, hvor de unge retromodebevidste kan være med. Alt efter temperament kan man fylde sit hjem og garderobe med fine og sjove, utraditonelle ting. De strikketekniske beskrivelser kunne være mere grundige, så en vis erfaring kræves.