Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik klassisk


Beskrivelse


6 strikkeopskrifter, der tager udgangspunkt i den feminine, klassiske og tætsiddende bluse med kuppelærme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 12. jan. 2016

Opskrifter på feminine, tætsiddende strik i forskellige varianter. Bogen henvender sig til erfarne strikkere.

I forordet forklarer Lene Randorff, at hun i sin designproces holder af at lytte til klassisk musik. Derfor er bogens 6 modeller navngivet efter 6 forskellige kunstnere og i slutningen af bogen er der en playliste med 6 af Randorffs yndlingsstykker. De 6 opskrifter tager udgangspunkt i den feminine, klassiske og tætsiddende bluse med kuppelærme. Der er bl.a. opskrifter på en klassisk cardigan, en lang jakke og en klassisk stribet bluse. Ved alle opskrifter er der angivet, at man kan se video omkring eksempelvis at samle masker op til halskant på hjemmesiden. Opskrifterne er tilføjet QR koder med videolinks til monteringsteknikker. Bogen afsluttes med en oversigt over garnkvaliteter og forhandlere. Der er tilføjet en side med forkortelser og henvisninger til videoer på Randorffs hjemmeside. Bogen er den første i en planlagt serie.

Modellerne er enkle og kan redesignes til mange forskellige bluser. Randorff har gjort et godt arbejde med opskrifterne, der kræver en erfaren strikker at føre ud i livet. Bogen er forholdsvist lille (18 x 18 cm) og med spiralryg.

Strikkeguruen Marianne Isager har også beskæftiget sig med den klassiske model med kuppelærmer i bogen Strik a la carte II, der dog er meget mere omfangsrig end indeværende bog.