Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik med stumper


Beskrivelse


6 opskrifter på trøjer/bluser, for øvede strikkere, tager udgangspunkt i at få brugt sine garnrester. Modellerne er alle med tern- eller stribemønster og i jord- og naturfarver.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2013

af

af

Laura Michelsen

d. 21. feb. 2013

Bogen Strik med stumper henvender sig til erfarne strikkere 40+.

Bogen, der har karakter af et stort hæfte, indeholder opskrifter på 6 trøjer/bluser udviklet af strikdesigner Annette Danielsen. Grundidéen er inspiration til at få brugt sine garnrester. Modellerne er således alle med tern- eller stribemønster og i jord- og naturfarver. Opskrifterne er forholdsvis lange, ikke voldsomt komplicerede men absolut ikke for begyndere. Bogen rummer intet andet end de 6 opskrifter. Ingen indledning eller forord der fortæller om forfatterens tanker bag designet. Ved siden af kolofonteksten findes en lille forkortelsesliste. Bogen er til den strikker, der bare gerne vil i gang med flere opskrifter fra yndlingsstrikdesigneren, og som har helt styr på teknikken. Fine fotos af modellerne og penselstrøg med farvesammensætningerne ved hver opskrift.

Annette Danielsen har lavet mange spændende strikkebøger for både børn og voksne med udgangspunkt i fx eventyr og de fire årstider. Hun er i den avancerede ende af strikdesignere og har mange fans blandt erfarne strikkere.

Opskrifterne er i sig selv meget fine, men selve bogen er i den lidt kedelige ende i forhold til forfatterens tidligere udgivelser. Der skal dog nok være afsætning blandt fansene.


Håndarbejde nu

Årg. 48, nr. 2 (2013)

af

af

Marianne Wittorff

Årg. 48, nr. 2 (2013)