Bøger / faglitteratur / strikkemønstre

Strik ret i moduler


Beskrivelse


Otte teknikker, otte moduler og otte opskrifter til at strikke lapper i forskellige faconer og sammensætte dem til bl.a. tasker, tæpper og puder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2015

af

af

Rikke Bruun

d. 9. nov. 2015

Når man giver sig i kast med Vivian Høxbros nyeste strikkebog, gælder det om at holde tungen lige i munden. Selvom det hele foregår med retstrikning, er der meget at holde styr på med design og farver. Til de strikkere, der søger udfordringer på farver og design.

Otte teknikker, otte moduler og otte opskrifter - det er opbygningen af denne bog om at strikke lapper i forskellige faconer og sammensætte dem til en taske, tæpper og puder. Hvert design har sit eget modul: striber, diamanter, trekanter, rektangler, romber, prikker, bjælker og siksik, og der bruges forskellige teknikker, selvom alt er strikket i ret. Nogle designs skal strikkes sammen undervejs, mens andre sys sammen efterfølgende. Opskrifternes opbygning og natur gør dem lette at skalere i størrelse og tilpasse til strikkerens egne ideer. Bagerst i bogen findes "Strikkehjælp". Vivian Høxbro er kendt for sine strikkebøger om dominostrik.

Trods sit omfang er det en bog, der bringer noget nyt til det at strikke, og giver inspiration til mange timers håndarbejde og til egne designs.

Helle Schønnings Kun firkanter, 2014 er en noget mere omfangsrig bog om at strikke firkanter og sætte dem sammen til forskellige designs. Nærværende bog er dog et niveau eller to over denne rent teknisk.