Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik til Albert og Alberte 2-10 år


Beskrivelse


Otte strikkeopskrifter til piger og drenge i klassisk nordisk design med små tidssvarende detaljer, bl.a. cardigan med flæsekant, kjole i A-facon, sweatre med mønster, cardigan med "lapper".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2013

af

af

Laura Michelsen

d. 10. jan. 2013

Inspiration til børnestrik for let øvede strikkere.

Lille strikkebog i kvadratisk pixiformat med otte opskrifter på børnesweatre, trøjer, veste, og en enkelt kjole. Der er både modeller til piger og drenge, og de kan strikkes i størrelserne fra 2 til 10 år. Designet er, med forfatterens egne ord, som jeg kan tilslutte mig, klassisk nordisk, og farverne i den naturlige ende. Værd at fremhæve er en fin færøsk drengesweater og en drengecardigan med moderigtige strikkede lapper på ærmerne. Flere af opskrifterne er ledsagede af QR-koder, der leder til små videoklip, hvor forskellige teknikker demonstreres af forfatteren. Videoklippene kan også findes på hendes hjemmeside lillestrik.dk. Alle modeller er strikket i uld. Bogen har spiralryg.

Lene Randorff har tidligere udgivet titlerne To på én pind - fra top til tå, 2011, Hvid, 2012 og Flere på én pind - fra top til tå, 2012 i samme stil og format.

Bogen er en lille pjevs, som nemt kan blive væk på hylden, men indholdet fejler ikke noget, og det lader ikke til at markedet for ny strikkeinspiration er mættet endnu, så den skal nok finde frem til de ivrige strikkere rundt omkring i alle landets strikkecaféer.