Bøger / faglitteratur / opskrifter

Strikkedukker


Beskrivelse


Med udgangspunkt i en grundopskrift med variationer gives opskrifter på strikkede dukker i forskellige omgivelser og tøj.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2012

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 11. maj 2012

Til alle strikkeelskere, der gerne vil strikke dukker og dukketøj.

Her har vi en ny strikkebog fra den norske duo Arne & Carlos. Nu har de kastet sig over at strikke dukker og dukketøj. Når man ser bogen, er man ikke i tvivl: Det er strikkedukker, og det er fra Arne & Carlos. De har nemlig strikket sig selv som dukker. Som i deres andre bøger er udgangspunktet én grundopskrift med mange variationer i farver og mønstre. Forfatterne bruger meget deres dukker og dukketøj, når de arbejder med design af deres strik. Udover praktiske oplysninger om garn, materialer, strikke- og broderiteknikker, er der i bogen dukkeværksteder, hvor dukkerne får krop, næse, øjne, mund og hår. Så kommer grundopskrifterne til tøjet, og derefter følger vi dukkerne til fjelds, kaffepause, til søs osv. med diverse beklædninger. Dukkerne er rigtig søde, og det meste af tøjet ligeså. Udgangspunktet er den norske strikketradition, og den fornægter sig ikke i modellerne. Der fortælles som altid om stort og småt undervejs. Det er ikke for helt nybegyndere i strikkekunsten, men hvis man starter med basis, kan de fleste være med. Senere kan man så fylde på af de mere avancerede modeller.

Arne & Carlos behøver snart ingen præsentation i Danmark, de har tidligere udgivet bøger om julekugler og påskepynt. Strikkebøger er altid velkomne, af nyere strikkebøger med dukkestrik har vi strikning til baby-born-dukkerne, hvor den nyeste er fra 2008.

Meget inspirerende strikkebog med dukkestrikning til glæde for alle dukkeelskere.