Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strikkerens håndbog til sweatre oppefra og ned : grundopskrifter i flere størrelser og strikkefastheder


Beskrivelse


Strikkeopskrifter til 5 forskellige grundmodeller: rundt bærestykke, raglan, kuppelærme, saddelskulder og tilsat ærme. Opskrifterne findes i flere strikkefastheder og i et bredt udvalg af størrelser til både børn, kvinder og mænd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2017

af

af

Rikke Bruun

d. 18. juli 2017

Alle, der har prøvet at strikke en sweater, kender til problematikken omkring længder. I denne bog præsenteres en teknik, hvor sweateren strikkes oppefra og ned, og man har derfor mulighed for at tilpasse længderne undervejs. For strikkere med et vis kendskab til håndværket.

Bogen tager udgangspunkt i fem grundopskrifter på sweatre, som alle strikkes oppefra og ned, hvilket giver mulighed for at finde ud af om de grundlæggende mål som skulderbredde, hals, ærmegab og overvidden passer, inden man strikker længde på ærmer og sweater færdig. Teknikken gør desuden, at der stort set ingen sammensyninger er efterfølgende. De fem grundmønstre; rundt bærestykke, raglan, kuppelærmer, saddelskulder og tilsat ærme er hver især designet til både børn og voksne med variationer til mænd og kvinder. Hvert grundopskrift indledes med skemaer over størrelser og strikkefastheder og efterfølges af tre designvariationer lavet af hver deres gæstedesigner.

Teknikken vil kunne redde mange fra at strikke en sweater, der ikke passer, og bogen giver en god indføring i teknikkerne.

Bogen er også udgivet på norsk, Strikkerens håndbok i ovenfra og ned-strikkingSeks skønne sweatreDæxel, som findes på en række danske biblioteker. Andre strikkebøger med sweatere kunne være Seks skønne sweatre, 2017 eller Dæxel, 2016Bogen er også udgivet på norsk, Strikkerens håndbok i ovenfra og ned-strikking, som findes på en række danske biblioteker. Andre strikkebøger med sweatere kunne være , 2017 eller Dæxel, 2016Bogen er også udgivet på norsk, Strikkerens håndbok i ovenfra og ned-strikking, som findes på en række danske biblioteker. Andre strikkebøger med sweatere kunne være Seks skønne sweatre, 2017 eller , 2016.