Bøger / skønlitteratur / roman

Strindbergs stjerne


Beskrivelse


En pillemisbrugende historiker og hans advokat blandes ind i en gåde om et kors og en stjerne, som både fører tilbage til en Andrées Nordpolsekspedition, uhyrlige eksperimenter i nazitiden og et mystisk broderskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 9. sep. 2011

Svensk spænding i slipstrømmen af Dan Browns bøger med både historiske og eventyrlige elementer.

Andrées, Strindberg og Frænkels tragiske ballonfærd mod Nordpolen, norrøne budskaber, et hemmeligt tysk selskab og eksperimenter i nazitiden er grundlæggende elementer i den svenske journalist Jan Wallentins debut som spændingsforfatter. Hovedpersonerne er Don Titelman, en pillemisbrugende traumatiseret læge og forsker i historiske symboler, og hans advokat Eva Strand. Begge er tilsyneladende uforvarende blevet trukket med i kampen om et eftertragtet kors og stjerne, som tilsammen viser vej til en underjordisk verden og, i J. Wallentins roman, den virkelige grund til Andrees luftfærd. Indledningen er stærk og uhyggelig, de faktuelle forklaringer trækker tempoet noget ned, men alt i alt forstår JW at holde sin læser fast. JW har referencer til både Stieg Larssons Lisbeth Salander og mod slutningen Philip Pullmann med en noget postuleret og eventyrlig slutning uden klar logisk sammenhæng med romanen i øvrigt. Forsiden signalerer blandingen af fortid/nutid med Andrées luftballon og en helikopter i det fjerne.

I familie med andre populære spændings/lærde mysteriebøger, hvor kode, symboler, hemmelige selskaber indgår, tilsat et drys af Pullmansk eventyrlighed.

Solid underholdning hvor historiske emner, som i andre lærde mysterier, spiller en afgørende rolle. Her blandes de med ekstrem forskning og eventyrlige elementer som kræver lidt større accept af mysteriets løsning.


litteratursiden.dk

d. 17. okt. 2011

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 17. okt. 2011

Jagten på videnskabsmanden Nils Strindbergs forsvundne instrument: stjernen, udvikler sig til en hæsblæsende menneskejagt gennem Europa En amatørdykker gør et gruopvækkende fund, da han under en dykke...