Bøger / faglitteratur til børn

Strøm på mange måder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. mar. 2010

af

af

Hans Radsted

d. 1. mar. 2010

Bogen forsøger i kort form at fange de grundlæggende principper for elektricitet og forklare rigtig mange af dens anvendelsesformer. Den kan læses med udbytte fra ca. 12 år og kan bruges i natur og teknik, men også andre steder, hvis man lige skal genopfriske sin viden på området.

Man kommer ind i bogen via en indholdsfortegnelse, som også kan fungere som opslag, da emnerne er mange. De er hver tildelt en side, som er opbygget med en spalte tekst og to spalter forklarende illustrationer, ofte med en uddybende tekst, sat med en meget lille typografi. Bogen kommer vidt omkring. Der fortælles bl.a. om elektroner, kredsløb, jævnstrøm og vekselstrøm, volt og ampere, sikringer, batterier, motorer, lys, kroppens ledninger, hjertets og hjernens elektriske impulser og da også om telegraf, telefon og elektronik. Sidst er en side med udsagn, som sammenfatter stoffet og et stikordsregister. Teksten kan forekomme opremsende, da der gives mange informationer i kort form, så lidt forforståelse skader ikke ved læsningen.

Der findes ikke nyere materiale om emnet til målgruppen, når der ses bort fra egentlige undervisningsmaterialer i fysik/kemi.

Generelt fungerer bogen fornuftigt som en oversigt over stofområdet, der er levendegjort med de mange illustrationer.Informationer og udgaver