Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Om strudse, deres adfærd, udseende og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2016

af

af

Boy Olesen

d. 8. dec. 2016

Til de yngste fagbogs-læsere på 7-8 år, er her to gode bøger om sommerfugle og om strudsen fx får man at vide at sommerfuglen har en snabel og at strudsen spiser sten.

Sommerfugle har vinger, øjne og snabel, og de lever af den søde saft fra blomsterne. Man får fortalt at der findes 2000 slags sommerfugle, hvoraf nogle flyver om natten og andre om dagen. Der fortælles om udviklingen fra æg til larve, der forpuppes og bliver til en sommerfugl. Sommerfuglens føde er den søde saft i blomsterne. Strudsen kan blive 2,4 meter høj og den kan løbe fra en løve. Strudsen spiser meget forskelligt, og en gang imellem kommer den til at spise sten, som så knuser maden. Bøgerne er illustreret med farvefotos og tegninger.

To rigtig gode bøger, der er trykt på kraftigt papir, og med et farverigt, solidt omslag. Teksten er skrevet i korte sætninger og med tydelige bogstaver. Indholdet er interessant, og man får noget at vide man sandsynligvis ikke vidste i forvejen.

Kan sammenlignes med Fjollede fugleSommerfuglen - et insekt der også indeholder noget om strudsen. Bogen om sommerfugle kan sammenlignes med Sommerfuglen - et insektKan sammenlignes med Fjollede fugle der også indeholder noget om strudsen. Bogen om sommerfugle kan sammenlignes med .