Bøger / faglitteratur / humor

Studiehåndbogen


Beskrivelse


Satirisk studiehåndbog der guider den studerende til at få succes, opnå ekstase og aldrig kede sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2013

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 17. juni 2013

Bogen, som er en blanding af studiehåndbog, humor og satire henvender sig til unge og voksne. Den skal formidles som humoristisk og satirisk bog, ikke som en studiehåndbog med faktuelle oplysninger. Den er anvendelig til studerende, der er kørt fast og trænger til opmuntring og et godt grin.

Forfatterne er Wulffmorgenthaler, Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, der bl.a. er kendt for deres humoristiske og grovkornede striber i Politiken. Bogen fremstår som et vaskeægte Wulffmorgenthalerprodukt. Karakteristiske tegninger og tekst med vanlig uventet twist. Den er en overlevelsesguide for studerende, hvordan får de mest ud af studierne, bliver klogere end nogensinde før, og hvordan kan de navigere i studielivets sociale liv. Den beskriver de forskellige typer studerende, giver gode råd til valg af studiejob (fx pornoskuespiller, pusher, flaskedreng), opskrifter på billige drinks til studiefester fx "Blind by blackcurrant" mixet af Ribena med husholdningssprit! Sjov, fræk, plat, grovkornet satire på alle emner inden for studieliv. Bogen er til gengæld ikke en helt almindelig studiehåndbog og kan ikke stå alene som sådan.

Bogen Far, mor og teenager laver mad er en lignende blanding af kogebog, humor og satire. Der findes ingen anden humoristisk studiehåndbog.

Underholdende læsning til unge og voksne, der kan lide humoristiske, satiriske tegneserier. Studerende, også kommende og eksstuderende vil i særlig grad kunne more sig, især hvis de er til Wulffmorgenthaler.