Bøger / faglitteratur

Studieliv uden stress


Beskrivelse


Værktøjer til hvordan undgår stress i studielivet ved at styrke hjernen og kroppen gennem kost, motion, søvn og pauser. Med praktiske øvelser og cases.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2014

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 29. jan. 2014

Henvender sig til alle studerende, der ønsker et studieliv i balance uden stress, men de mange øvelser, tests og cases kan også inspirere andre, der føler sig pressede i hverdagen.

Forfatteren er stressrådgiver og mentaltræner, samt ejer af en stressklinik for studerende. Bogen kan betragtes som en selvhjælpsbog for pressede og stressede studerende. Der lægges ud med at præsentere en typisk stresset hverdag for en studerende, test af stressniveau, og information om hvad stress gør ved hjernen. Derefter kommer bogen fint omkring aspekter som søvn, motion, at dyrke sin intelligens, være bevidst om egne valg, lære at gå til eksamen, blive fri for stress. Teksten er delt op i overskuelige kapitler og afsnit og er meget praktisk orienteret, hvilket gør den nem at gå til. Sproget er letforståeligt og henvender sig meget direkte til læseren. Øvelser, cases og konkrete anvisninger udgør en væsentlig del af bogens indhold og supplerer den øvrige tekst fint. Vigtig læsning for nye studerende på de videregående uddannelser.

Der er skrevet mange bøger om stress, men jeg er ikke stødt på andre udgivelser, der på denne måde udelukkende har fokus på stress og studieliv. I Bare rolig : sådan tackler du bekymringer og stress findes også afsnit om skole og studieliv, men den henvender sig primært til en lidt yngre aldersgruppe.

Indbydende og informativ, meget anvendelig og praktisk orienteret bog om at skabe et studieliv uden stress.