Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stump, Trold og dragen


Beskrivelse


Stump ved godt, at han kan bruges til noget, selv om han er lille. Han tager derfor på en livsfarlig mission.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2020

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 9. jan. 2020

To bøger, der tematisk handler om overtro og fantasi. Vi hører om Åmanden, der lever dybt nede i åens mørke vand. Han tager imod ofringer fra landsbyens folk. Om hører vi om Stumps far, der bliver taget til fange af en ond drage. Stump er klog og beslutter sig for at befri sin far. For 9-11-årige.

I "Åmandens offer" vil Åmanden snart have et offer, hvis landsbyen ikke skal opleve tørke, dårlig høst og sult igen. Landsbyen taler om, at en af de afdøde ældre måske kan bruges til at formilde Åmanden, men han vil ikke have døde, han vil have levende mennesker. Landsbyens mænd må derfor mødes på Tinghøjen og diskutere, hvem der skal ofres. Bogen "Stump, trold og dragen" handler om den onde drage, der bor på Drageøen. Alle der nærmer sig, bliver grillet af dens flammende ånde. Stump er en kvik dreng, der sammen med et får og en trold tager kampen op mod den onde drage, der har taget hans far til fange.

Rigtig spændende fortællinger med god brug af fantasi. Teksten er velskrevet, men illustrationerne er få og skaber for varme og glade associationer i forhold til tekstens alvor.

Der findes flere bøger med samme tema, fx: Pigen med de tomme øjneLyse Måne og spøgelseshesten og Lyse Måne og spøgelseshestenDer findes flere bøger med samme tema, fx: Pigen med de tomme øjne og .