Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Stumpen kommer hjem


Beskrivelse


Billedbog. Da mor kommer hjem fra hospitalet med stumpen, bliver familien sat på den anden ende. Stumpen er kær, men forstår sandelig at sætte både mor, far og Jacob i arbejde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 18. dec. 2018

Stumpen stiftede vi første gang bekendtskab med i Der bor en baby i mors mave (93/ 41). Nu er Stumpen kommet hjem fra hospitalet til far og Jacob, og det at få en baby i huset er til at blivebåde forpustet og udmattet af. Stumpen er både højrøstet, opmærksomhedskrævende og af og til direkte uappetitlig. Alt er som i forrige bog oplevet gennem storebror Jacobs øjne. Til trods for atStumpen tager hele scenen og ikke er lige så god til at lege, som Jacob havede forestillet sig, er han revnefærdig af stolthed og fyldt af kærlighed til det lille væsen, der tyranniserer familien.Illustrationerne er som i forrige bog om Stumpen flade akvareller, dog i lidt lysere toner og uden løft- og kigflapperne, som vi så det der. Tegningerne er på det jævne, men formidler med sitmyldrende liv fornemmelsen af det lykkelige kaos, der eksisterer i familien. Bogen kan fungere som et fornuftigt supplement til bøgerne om glæderne og sorgerne ved at blive storebror / søster. Fra4 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Ole Frøslev Christensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Sjov og underholdende billedbog om den for den aktive Jacob noget skuffende oplevelse at få sin nye lillesøster hjem fra hospitalets fødeafdeling. Hun kan hverken lege eller snakke, er i dengrad til besvær og vokser utroligt langsomt. I en humoristisk karikeret streg med farver i glad akvarel og en morsom nøgternt understated tekst gennemlever vi alle de trængsler og besværligheder enbaby i huset byder på. Men også udfordringer ... og glæder. Ganske langsomt og helt af sig selv bliver Stumpen en man holder af, og som holder af en, og som man alligevel godt kan lege og havehemmeligheder med. Det er en munter og meget forfriskende udgave af det påtrængende problem, som absolut ikke er ubeskrevet i børnelitteraturen. Her tager humoren og de sjove situationer luften udaf den højtidelighed og alvor og bekymring, emnet let kan havne i. Og psykologien er helt i orden. Både som Jakob, far og mor og den lille Stump oplever den. Fin fornyelse af et uopslideligt emnetil indskolingsbørn.Til oplæsning i større og mindre grupper.