Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stumper - slimede løgne


Beskrivelse


Frisk og humoristisk roman om den første kærlighed, jalousi og venskab. For både drenge og piger på 10-12 år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2020

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 14. okt. 2020

Frisk og humoristisk roman om den første kærlighed, jalousi og venskab. For både drenge og piger på 10-12 år.

Johan er en rigtig dreng, han spiller fodbold og computerspil og ser Youtube. Johan og Vitus går i 5. klasse. De to kammerater er begge forelskede i den samme pige, Malou, fra klassen. Det fortæller de ikke hinanden. Johan forsøger at lyve sig fra det. Johan forsøger mange ting som fx at dræbe en hver følelse for piger og kun gøre drengeting, men det virker vist heller ikke. Johan er alligevel jaloux på Vitus, og han lægger en plan, der involverer slimede små dyr og en madpakke. Alle disse løgne og planer medfører også at Johan ikke længere fører i Fortnite-turneringen, men han er faldet ned på 4. pladsen. Der er en lille sort/hvid tegning før hvert af de 28 kapitler.

Bogen kan bruges til at drøfte emnerne venskab og kammeratskab i forhold til at være lidt forelskede. Hvordan styrer man sin jalousi og undgår løgne og fx mobberi. Historien foregår i en dansk hverdag med skole, forældre og alle vennerne, og historien er sjov med plads til lidt eftertanke. De små tegninger foran hvert kapitel har en sjov og skæg undertone, der passer godt til historien.

Forelskelse og venskab skildres også i Ham der Jonny Jonsson-JohnsonAmoriner i luften. I serien om "Dem fra sjette" af Trine Juul Hansen er der også en historie om kærlighed og kammeratskab i Amoriner i luftenForelskelse og venskab skildres også i Ham der Jonny Jonsson-Johnson. I serien om "Dem fra sjette" af Trine Juul Hansen er der også en historie om kærlighed og kammeratskab i .


Børn & bøger

Årg. 74, nr. 1 (2021)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 74, nr. 1 (2021)