Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stuntboy


Beskrivelse


12-årige Finn skriver i en magisk dagbog, men det er ikke altid at den virker. En sjov bog om at ændre eller stå ved den ballade man laver.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2016

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 22. juli 2016

12-årige Finn skriver i en magisk dagbog, men det er ikke altid at den virker. En sjov bog om at ændre eller stå ved den ballade man laver. For 10-13-årige.

Bind 1 i serien "Finn Spencers finntastiske dagbog". 12-årige Finn begynder at skrive dagbog, fordi han tror på at han bliver kendt engang, og så vil dagbogen blive mange penge værd. Dagbogen har han fået af en mærkelig gammel dame i forlystelsesparken. I dagbogen skriver Finn alt det som han ønsker at han fik sagt og gjort i skolen, og da han kommer i skole næste dag, så er det faktisk sket. De andre husker dagen, som Finn har skrevet det i sin dagbog. Dagbogen må være magisk! Så laver Finn en masse ballade og går hjem og skriver i dagbogen at han ønsker at alle glemmer alt om de uopdragne, selvfede ting han gjorde. Men det gør de bare ikke denne gang, og Finn begynder at tvivle på dagbogens magiske evner.

Skrifttype og -størrelse varierer, og fortællingen suppleres af tegninger og talebobler. Det gør fortællingen levende og dagbogsagtig. Udover den magiske og fantasifulde del af historien, så indeholder den også gode beskrivelser af en 12-årig drengs besværlige hverdag med mobning, forhold til venner og piger og hans rolle i familien. Jeg glæder mig til næste bind i serien.

En anden dreng, som skriver dagbog er Wimpy Kid. [Bind] 6. De tween-drenge som læser Kaptajn underhyler og den sensationelle saga om Svend Stinkesnot, vil også få glæde af denne nye serieWimpy Kid. Bind 6 : Sneet indeKaptajn underhyler og den sensationelle saga om Svend StinkesnotEn anden dreng, som skriver dagbog er Wimpy Kid. [Bind] 6. De tween-drenge som læser , vil også få glæde af denne nye serie.Informationer og udgaver