Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Stygge munke på Børglum Kloster


Beskrivelse


Krimi. Silas tager med sine venner på ferie til Nordjylland, og de tre detektiver får endnu en sag at opklare da nogle banditter stjæler omsætningen fra Kildemarkedet ved Børglum Kloster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2014

af

af

Martin W Hansen

d. 28. mar. 2014

Dette er 5. del af serien Poes Sorte Ravne, men forfatteren gør sig umage for at introducere hovedpersonerne i bogens begyndelse, så nye læsere kan også starte her. Forsiden vil formidle sig selv til dem, der har læst serien før. Kan selvlæses fra ca. 12 år og opefter.

Denne gang er de unge detektiver fra Poes Sorte Ravne taget på ferie i Nordjylland, hvor de er nødt til at overnatte på Børglum kloster. det skal dog vise sig at blive en god del mere spændende end vor 3 helte først tror. Især efter forfatteren introducerer desperate røvere, uhyggelige munke og spøgelser fra fortiden til historien. Sproget er som de foregående bind ligefremt og let at læse, og det er sat op med en stor type, der er meget læsevenlig. Patrick Leis har endnu en gang illustreret, og denne gang har han lagt hovedvægt på de dramatiske billeder, og har ikke så mange af de "fjollede" motiver, som har præget visse af seriens foregående bind. Bogen lægger sin vægt på opklaringshistorien men giver også plads til lidt uhygge undervejs.

Serien vil egne sig fint til læsere af detektivserier som Bodil El Jørgensens Esme og Igor og Martin Widmarks Antikvariatet Det Blå Spejl.

Endnu et virkelig godt bind i serien, der vil kunne begejstre en bred målgruppe.