Bøger / faglitteratur / øvelser

Styrk dine fødder : slut med at vrikke om og forvride foden : dit aktive program for stærke fødder


Beskrivelse


Et 7-trinsprogram med det formål at få stærke fødder, der sikrer balance, udholdenhed og stabilitet, når man står, går og løber - uanset underlaget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 7. aug. 2008

Bogen er for alle moderne mennesker især os lidt oppe i årene, der mærker konsekvensen af at bruge fødderne for lidt, hvorved de svækkes og der opstår skader. Men bogen handler både om forebyggelse og afhjælpning.

Bogen er oversat fra tysk, men det betyder ikke spor. Heidi Schewe er bevægelsesforsker og underviser fysioterapeuter og sportslærere. I erkendelse af føddernes vigtighed for hele bevægeapparatet har hun forsket intensivt i forebyggelse af fodskader. I bogen giver hun til en start en indføring i føddernes anatomi samt nogle gode råd om fodtøj uden at forfalde til løftede pegefingre. Vi må gerne bruge ufornuftigt, feminint fodtøj ved særlige lejligheder, men ikke dagligt, hvis vi vil forebygge fodskader. Størstedelen af bogen består af øvelser. Øvelsesprogrammet er bygget op, så man starter i en lette ende og først går videre til næste trin, når man fuldt ud behersker det foregående.

Ikke siden Helle Gotved (1912-2006) slog et slag for fødderne med Stærke fødder - smukke ben, 2. udg. 1999, har vi set noget tilsvarende.

Veldisponeret, overskuelig bog om forebyggelse og afhjælpning af fodskader. Bogen indeholder noget om føddernes anatomi og et pædagogisk opbygget øvelsesprogram til styrkelse af føddernes muskler.Informationer og udgaver