Bøger / faglitteratur / opskrifter

Styrk dit immunforsvar


Beskrivelse


Gennemgang af 100 fødevarers immunstyrkende egenskaber samt opskrifter med udgangspunkt i hver fødevare.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Ny lettilgængelig bog, der pædagogisk formidler information om sund kost til styrkelse af immunforsvaret og som dermed er god til at hæmme forskellige lidelser som allergi, kræft, kredsløbsforstyrrelser mv. Bogen kan bruges som inspiration ved indførelse af nye kostvaner evt. til at understøtte anden behandling.

Forfatteren betegnes som "specialiseret i helse og sundhed" og har skrevet mange bøger og artikler. Dette er imidlertid første gang hun oversættes til dansk. Bogen indleder med et kort kapitel om immunforsvaret og fødevarer, der styrker. Herefter gennemgås 100 immunforsvarsstyrkende fødeemner grupperet i rodfrugter, bladgrønsager, bær etc. Symboler angiver, hvordan det enkelte fødeemne gavner, en faktaboks med vitamin- og mineralindhold og en opskrift til hvert emne. De fleste fødevarer er nogen, der kan erhverves i et velassorteret dansk supermarked. Bagest en lille oversigt over nogle lidelser samt, hvilke fødeemner man med fordel kan spise.

Bogen kan bedst sammenlignes med Spis dig til et stærkt immunforsvar, 2003. De er på nogenlunde samme niveau, men nærværende har en lidt anden opbygning, er mere handy og efter mit skøn mere brugbar.

En hurtig og nem lille kostguide, der ikke adskiller sig nævneværdigt fra, hvad der ellers udkommer i disse år. Men som med sit brugervenlige layout og sin nemme tilgang, vil tiltale de lånere, som vil hurtigt i gang og ikke gider fordybe sig i teorier.