Bøger / faglitteratur

Styrk selvtilliden : overvind din usikkerhed med ACT


Beskrivelse


ACT, Acceptance and Commitment Therapy, er en mindfulness-baseret behandlingsform der hjælper med at håndtere bl.a. stress, nedtrykthed og frygt samt finde mere grundlæggende tilfredshed med livet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Lis Pedersen

d. 9. jan. 2012

Bogen henvender sig til den, der gerne vil arbejde med sig selv for at få større selvtillid og have lettere ved at nå sine mål.

Harris er læge, og underviser i brugen af ACT (Acceptance and Commitment Therapy), en retning inden for kognitiv adfærdsterapi, der benytter mindfulness, han har tidligere bl.a. skrevet ACT teori og praksis, 2011. Han siger, at de selvtillidsøvelser, som mange af os har lært engang, er tillært adfærd, som vi "pakker usikkerheden ind i". Han vil lære os at tænke dybere og træne for at opnå reel selvtillid. Ved at følge hans anvisninger, kan man lære at se sine dæmoner i øjnene og at bruge dem positivt. I sidste ende vil selvtilliden være der, som en naturligt integreret del af ens væsen. I bogen bruger han overbevisende eksempler fra egen terapi, som hjælper en til at forstå hans budskab. Bogen er velskrevet og næsten blottet for fagudtryk, så den er velegnet til selvstændigt brug. Bogen afsluttes med litteratur, information om ACT samt et godt stikordsregister.

Der er flere bøger om ACT, henvendt til fagfolk og almindelige brugere. Harris har også skrevet om emnet til lægfolk: Vælg kærligheden : styrk parforholdet med ACT, 2010. Den nyeste bog om emnet Mindfulness i terapien : på et acceptance & commitment-terapeutisk grundlag, 2011. I andre bøger anvendes ACT til andre delemner. Det er altså en bredt anvendelig terapiform, som er populær i øjeblikket.

En god introduktion til ACT og en god brugsbog om et emne, der altid er aktuelt.