Bøger / faglitteratur

Styrketræning


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 3. sep. 2010

Øvelser og træningsprogrammer til hjemmebrug der mest henvender til de mere seriøse/viderekomne styrketrænere og til instruktører.

De to franske forfattere har lang erfaring med fysisk træning og Delavier er en international kendt skribent om styrketræning. De argumenterer for fordelene ved at træne hjemme, frem for i fitness-center, og i første del forklarer de skridt for skridt, hvordan man udarbejder et personligt styrketræningsprogram. Dernæst følger beskrivelser af øvelser omkring arme, skuldre, brystkasse, lår, ben, baller, hofte, bugmuskler og åndedræt og som afslutning gives eksempler på konkrete styrketræningsprogrammer bl.a. henvendt til specifikke sportsgrene. På hvert opslag i bogen er der adskillige fotografier og anatomiske tegninger til illustration af, hvordan øvelserne udføres og forklaring på, hvordan de enkelte muskelgrupper påvirkes.

Styrketræning for kvinder : træn dig til drømmekroppen derhjemme, 2008 henvender sig, som titlen siger, specielt til kvinder og er noget nemmere at gå til. Delavier er også forfatter til Muskel- og styrketræning, 2008, der er på et tilsvarende niveau og med et vist sammenfald, bl.a. i brugen af de anatomiske tegninger.

En omfattende og gennemillustreret bog om styrketræning, gennemillustreret bl.a. med anatomiske tegninger og med detaljerede beskrivelser af de enkelte øvelser og deres påvirkning af de forskellige muskeldele.