Bøger / faglitteratur

Subkultur : undergrund og modkultur


Beskrivelse


Gennem interviews med enkeltpersoner fra forskellige subkulturer tegner bogen et billede af Danmarks undergrund. Man møder fx en hooligan, en gadekunstner, en satanist og en anarkist. De fortæller om deres idealer, værdier og holdninger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2010

af

af

Sune Hundebøll

d. 6. okt. 2010

Bogen henvender sig til unge. Men andre der vil have et kig ind i subkulturernes verden kan også hente viden i den. Teksterne kan anvendes i undervisningsforløb.

Forfatteren har tidligere skrevet to skønlitterære bøger: Sub-land og Eurotrash, der også omhandler henholdsvis graffiti- og Ungdomshusmiljøet. Gennem interviews med enkeltpersoner fra forskellige subkulturer tegner bogen et billede af Danmarks undergrund. Læseren møder en hooligan, en gadekunstner, en satanist, en anarkist mm. Forfatteren afdækker deres idealer, værdier og holdninger, der ikke nødvendigvis harmonerer med det omgivende samfund. Forfatterens ønske er at udfordre læserens tolerance, ved at sætte lys på dem der tør være anderledes. Ud over forfatterens interviews, indeholder bogen korte tekster af Martin Hall, Sara Spangsberg og Henrik List.

De beskrevne subkulturer er omtalt i andre bøger og mange artikler. Men i form og sammensætning er Subkultur unik. Her er det personer fra de forskellige miljøer der kommer til orde, og ikke eksperter der sidder på et fjernt kontor.

En let håndterlig og tilgængelig bog, der indfører læseren i nogle af de subkulturer, der præger nutidens Danmark.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 26 (2010)

af

af

Birgitte Maria Smidt

Årg. 127, nr. 26 (2010)