Bøger / skønlitteratur / roman

Suffløren : krimi


Beskrivelse


Krimi. Specialagent Mila Vasquez er ekspert i at spore bortførte børn. Hun inddrages i en grusom sag, hvor fund af afhuggede arme vidner om mulige seriemord på børn. Det bliver en sag med tråde tilbage i tiden og en ubeskrivelig psykopati.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2010

af

af

Beth Høst

d. 18. aug. 2010

Denne er til de læsere, der er glade for seriemordere, psykopater og andet godtfolk, men de skal samtidig være klar til en lidt anderledes måde at skrive spændingsroman på, end den vi er flasket op med de senere år på de skandinaviske breddegrader.

Dette er forfatterens debut, han er italiener, uddannet jurist med speciale i kriminologi, bor i Rom og skriver til tv. Hovedpersonen er den kvindelige agent Mila Vasquez, hun har sine egne problemer, men er ekspert i at spore forsvundne børn og bliver sammen med kriminologen Goran Gavila koblet på opklaringen af en grusom sag. Der er i en skov fundet en "gravplads" med 6 afhuggede arme af småpiger, der er meldt savnede. Problemet er bare den 6. pige, hvem er hun? Og da Vasquez, Gavila og resten af holdet begynder på opklaringens detaljer, dukker en overdådighed af gru og lidelse op, hvor er sammenhængen? Sporene går i mange retninger, bl.a. over 20 år tilbage til et katolsk drengehjem. Der er mange delelementer i forløbet, og de skildres omhyggeligt i al deres sorte galskab. Mængden af uforklarlig død overdøver næsten muligheden for figurernes træværdighed, men historien må trods alt siges at blive rundet forsvarligt af.

Sandford og Kellerman forfattereksempler fra gysergenren, man tænker på i denne sammenhæng foruden naturligvis Thomas Harris.

Læseren af denne bog skal være dedikeret gyserfan, men så er der også underholdning for alle pengene.


litteratursiden.dk

d. 16. aug. 2012

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 16. aug. 2012

Denne bog hører til i verdens klasse. Fra allerførste side, var jeg grebet af fortællingen og det varede ved lige til allersidste linie på allersidste side. Et sandt mesterværk. Sammenligningen med de...


Berlingske tidende

d. 17. sep. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 17. sep. 2010