Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sugar


Beskrivelse


Maja på 16 mangler penge for at kunne købe ting. Hun finder netsiden "Sugarbabe", der lokker med dyre middage, oplevelser og luksus med mænd - og hvor man endda får penge for det. Veninden Laura tager afstand, men Maja har allerede oprettet sin profil.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 9. nov. 2017

Maja blivet tiltrukket af "Sugarbabe"- en datingside, hvor hun kan oprette en profil og få mulighed for hurtigt at tjene lette penge. Super letlæst bog. For unge fra 13 år.

Om at oprette en profil på en datingside, om at lyve overfor forældre og venner, og om at blive lokket til at gå ud med en fremmed voksen mand og efterfølgende betale prisen for den dyre middag. Omslaget viser et foto af en skål med sukkerknalder. Historien har en jeg-fortæller, den 16-årige Maja, der gerne vil være en "babe", og som mangler penge til at kunne købe tøj og forsøde hverdagen med. Hun finder netsiden, der lokker med dyre middage, oplevelser og luksus med mænd - og endda få penge for det. Veninden Laura tager afstand og vil ikke være med. Maja har allerede oprettet en profil, lagt foto op og får hurtigt kontakt med en mand, der vil mødes med hende. "Hip. 5" er en serie af letlæste bøger for unge med lix 5. Seriens bøger handler om venskab, kærlighed og andre temaer, der vil tiltrække unge.

Det er en velskrevet bog med et superrelevant indhold. Forfatteren formår at opbygge en spændende fortælling, hvor Maja får en slem forskrækkelse. De 23 korte kapitler har fængende overskrifter og er layout-mæssigt sat smart op.

Jamie K handler også om at date på nettet og efterfølgende mødes.