Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sugemærket


Beskrivelse


14-årige Stella har nok at se til med sine skilsmisseforældre og deres kærester, men i sin selvbiografi fortæller hun også om, hvordan hun får sit første kys. Men hvem kyssede?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2010

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 20. sep. 2010

Første to bind i ny serie, som jeg ville placere på hylderne til tøser melllem 11 og 14 år. De humoristisk tegnede forsider slår fint tonen an, men husk, at de helst skal læses i sammenhæng.

Stella er 14 år, og vil som alle andre være kendt skuespiller, sanger, danser eller forfatter. Og her er vi med på en kikker i den selvbiografi, hun har gang i at skrive om sit liv som skilsmissedelebarn, som navigerer mellem en fattig kunstnermor med pædagogmand og en rig reklamefar med højgravid ung kone. Stella fortæller løst og fast om sin hverdag med veninder, tøj, sprut og en spirende interesse for det modsatte køn, men også om det brag af en fødselsdag, hun fejrer med poolparty og indlagt fødsel. Hun får også sendt sin bog til et forlag, og den historie fortsætter i næste bind, som ellers mest handler om skolekomedien og fester i ungdomsklubben, hvor der bliver kysset. Men på hvem? Bøgerne er skrevet med let hånd i den dagbogsstil, som er så elsket for tiden. Forfatteren kender vi fra flere ungdomsbøger, senest Sangen fra hjertet 09/36.

Jeg kom i tanke om Alberte Windings bøger om Barbara Tristan fra henholdsvis 07/02 og 10/36. Men der er mange andre i genren humoristiske hverdagsskildringer af et teenageliv.

Selvom jeg måske synes, at de voksnes problemer fylder lidt rigeligt, og det er irriterende, når personerne fx ret konsekvent kaldes pædagog-Bjarne og elevråds-Caroline, så er jeg trods alt også ret sikker på, at målgruppen nok skal tage serien til sig med kyshånd.