Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sukkerbageriet


Beskrivelse


De tre veninder Ella, Sofie og Jasmin vender tilbage til Det Hemmelige Rige. Denne gang skal de forhindre den onde dronning Malice i at forvandle kong Munter til en stinktudse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 5. aug. 2014

8. bog i fantasyserien Det hemmelige rige for pigelæsere fra 9 år (3. klasse). Oplæsning fra 7 år.

Veninderne Ella, Sofie og Jasmin oplever igen et spændende eventyr med feer og andre magiske væsener. Denne gang bliver pigerne kaldt til Det Hemmelige Rige for at hjælpe kong Munter. Den onde dronning Malice har nemlig nedkaldt en besværgelse over kongen, så han er ved at blive forvandlet til en stinktudse. Det eneste, der kan redde kongen, er, hvis pigerne kan finde ingredienser til en modgift. Pigerne er med til den store årlige bagedyst, hvor præmien er sølvsukker, en vigtig ingrediens til modgiften. Den onde dronning Malice og hendes stormgnomer forsøger at ødelægge dysten, men pigerne klarer selvfølgelig skærene. Teksten er letlæst med meget dialog, store typer, overskuelige kapitler og sødmefyldte sort-hvide illustrationer mellem teksten på siderne. Der er referencer til de tidligere bøger, så bogen kan evt. læses uafhængigt af de andre i serien.

En magisk verden med feer og magiske væsener minder om Narnia-bøgerne, som er noget sværere læseteknisk. Bogen ligner de andre bøger i serien mht. layout og lækkert udstyr med glitter og pastelfarver, der tiltaler pigerne.

Historierne i serien egner sig til selvlæsning for 9-årige piger, som elsker magi, feer og andre magiske væsener.