Bøger / faglitteratur / erindringer

Summen over engen : paradisiske dage i min franske ruin


Beskrivelse


Personlig beretning om måneder tilbragt i Frankrig med at gøre en ruin beboelig, og med at etablere en stor og frodig eng, hvor vilde blomster, insekter og sommerfugle vil trives - og lade sig studere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 13. okt. 2015

Efter at have tage naturinteresserede læsere med storm med Humlen ved det hele, kommer her en opfølger, der er mindst lige så underholdende, vedkommende og lærerig læsning for såvel lærd som læg.

Den engelske professor og naturforkæmper Dave Goulson, f. 1965, køber en forfalden gård langt ude i den franske provins for at genskabe en biotop, hvor naturen kan komme til sin ret. Med energi, slid og mange fejltagelser undervejs får han sat gården i stand og skabt en stor og frodig eng med plads til vilde blomster og insekter, især bier og sommerfugle, som har hans store interesse. Han ser det store i det små og formidler på alle sider viden om den måde, naturens kredsløb er forbundet, ligesom han forsøger at råbe verden op, så vi undgår flere tavse forår og at ødelægge alt med pesticider og udpining af jorden.

En vellykket, charmerende og personlig bog, hvor Dave Goulson med polyhistorens vid på smittende vis videregiver sin glæde over sit paradis på jorden, samtidig med at han indtrængende og overbevisende fortæller, hvorfor vi skal værne om naturen og biodiversiteten. Sproget er letløbende og formen causeriets. Som læser kunne man næsten ønske sig at befinde sig i solskinnet på hans eng.

Oplagt læsning efter Humlen ved det hele og beslægtet med bøger af fx Bruce Chatwin, Bill Bryson og Fredrik Sjöberg.


litteratursiden.dk

d. 7. sep. 2016

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. sep. 2016

Fantastisk bog om insekternes vidunderlige og forunderlige verden og samtidig en opfordring til os om at passe på den, inden det er for sent. Jeg husker stadig min første fysiktime, hvor lærer Færch s...


Tidsskrift for biavl

Årg. 150, nr. 10 (2016)

af

af

Asger Søgaard Jørgensen

Årg. 150, nr. 10 (2016)