Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Summoner - Hidkalderen


Beskrivelse


Pelle samler på kort til spillet "Summoner". Pelle drømmer om at spille med de andre på skolen. Da han får fat i et særligt "hidkalder-kort" så får han endelig mulighed for at spille med de andre, men det fortryder han næsten-.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2019

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 16. aug. 2019

Roman om Pelle i 5. klasse, der drømmer om at spille med i samlekortspillet "Summoner" med de andre på skolen, men det er svært at få lov til at være med. For børn på 9-11 år.

Pelle går i 5. klasse, og han og nogle af vennerne samler på kort til spillet "Summoner". Det er et sejt spil, synes Pelle. I spillet kalder man på monstre, som man "smider" i hovedet på hinanden for at stoppe dem i spillet om at få verdensherredømmet. Pelle køber jævnligt kort, for det er kortene og det "deck" man spiller med, der kan være afgørende. Pelle kan ikke få lov at spille rigtigt med de andre på skolen. Markus fra klassen mener ikke at Pelle er god nok. En dag får Pelle et særligt kort - "en hidkalder" - i en pakke, og dagen efter spiller han med Markus om "hidkalderen". Senere går Pelles drøm i opfyldelse, da han får mulighed for at spille med de øvrige på skolen. Men spillet kan virke så intenst og opslugende, så det er som om figurerne træder ud af kortene. Yderligere 2 bind i serien er på vej.

En meget spændende og sjov historie om samlekortspillet - med action og skøre jokes. Historien afsluttets i dette bind - og dog. Der anes en mulighed for at spillet "åbnes" igen.

Serien "Vogterne" har et bind 2, hvor vogterne løser en gysende gåde omkring et samlekortspil; Vogterne - dødens kort. Læsere der nyder computerspilsserier som fx "Gamerz" af Kasper Hoff og "Roboys" af Emil Blichfeldt, vil sikkert også finde denne bog spændende.