Bøger / faglitteratur / kogebøger

Sund base : fattig på kulhydrat, rig på smag


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 6. jan. 2011

Målgruppen er alle, der ønsker at leve sundt uden for mange af de hurtige kulhydrater og forarbejdede fødevarer. Forfatteren lider selv af PCOS og har derfor fokus på kost med betydning for en række sygdomme, hvor et stabilt blodsukker er afgørende.

MBA's baggrund er en bachelor i sundhed og ernæring og et bachelorprojekt med udgangspunkt i hendes egen sygdom. Projektet førte til kogebogen her med fokus på langsomme kulhydrater og et lavt GI. Bogen indledes med en redegørelse for bogens grundlag, bl.a. hvordan man med 3 kostprincipper og fokus på GI (glykæmisk indeks) og GM (g belastning) kan styre blodsukkeret. Opskrifterne har bredde og bygger både på danske traditioner og inspiration udefra, og bogens force er netop det genkendelige i rækken af hverdagsopskrifter. Alle opskrifter er med flot foto, og ved hver oplyses GI, GB, energi. Bogen vil være en god og inspirerende guide/base for mange ved en kostomlægning, men jeg savner et afsnit med godt tilbehør som erstatning for "de forbudte", specielt til nybegynderne. Sidst i bogen oversigt over GI, GB samt opskriftsregister.

Andre bøger med samme fokus, Vejen til et sundere liv, 2010 og Vores bedste GI opskrifter, 2008.

Sund base bygger på GI-metoden, som har fokus på et stabilt blodsukker. MBA præsenterer en række basisopskrifter med en blanding af traditionelt og nyt, og bogen vil tiltale unge som gamle for hvem en kostomlægning vil være fornuftig, eller som bare vil guides/inspireres til en sundere livsstil.